dinsdag 13 september 2016

Land Art Winterswijk

Altijd ben ik op ontdekkingstocht naar een andere invalshoek voor mijn beeldende werk, waarbij ik nieuwe vaardigheden en inzichten wil leren over het scheppingsproces. Waarom en hoe iets vanzelf ontstaat zonder het direct in een vakje te plaatsen. Meer vanuit een natuurlijk ritme en behoefte om te creëren. Zo kwam ik terecht bij dit prachtige Land Art project in Winterswijk. Bouwen en creëren in en met de natuur, inspelen op de beweging, met dat wat je ziet, met respect voor de natuur. Gebruiken, maar alles weer teruggegeven aan de natuur. Wat rest zijn de ervaringen en foto's.
In samenwerking met bloemsierkunstenaar Marion Lemmen een plek uitgekozen, stapten we in de beek van Ratum om in de stroom, met water, licht en kleur te werken. We verzamelden varens, takken, bessen, stengels van klimplanten om een natuurlijk object in dit landschap te laten ontstaan.
Alle Land Art objecten zijn te bezichtigen in het gebied rond de Kremerweg 10 in Winterswijk, zolang het er nog is. De objecten veranderen, vergaan en zijn weer voedingsbodem in de natuur. Dat is toch prachtig.Geen opmerkingen:

Een reactie posten